Перу: Бесплатен медицински канабис за пациентите со ниски примања

Во Перу, Медицинскиот центар Canahope и QF Farmacia Magistral потпишаа договор за олеснување на пристапот до медицински канабис за пациенти со ниски примања. Според перуанскиот центар за студии за канабис, медицинската марихуана може да помогне до 7 милиони луѓе во земјата. Сепак, достапноста на медицинско масло од марихуана во Перу е многу ограничена поради ограничената понуда и високата цена.

Ова е причината зошто Cannahope и QF Farmacia Magistral одлучија да понудат 10 бесплатни консултации месечно за пациенти со ниски примања. Покрај тоа, маслото од канабис ќе им биде бесплатно обезбедено.