Конгресот во Коста Рика го одобри законот за легализација

Пред неколку дена конгресот во Costa Rica се гласаше за легализација на марихуаната во медицински цели и покрај огромните притисоци на претседателот Carlos Alvarado Quesada и други конзервативни групи, законот помина. Законот го предвидува легалното производство и преработка на #канабис, а сеуште не е регулирана употребата на марихуана во рекреативни цели.