Топ 3 книги за готвење со канабис

Може би сте изненадени, но во готвењето со канабис не се само вклучени познатите ‘brownies’. Многумина готвачи го користат канабисот како додатен вкус во најразлични јадења, или како завршна декорација.

Bong Appetite by the editors of Munchies

Во оваа книга можете да пронајдете рецепти кои секогаш изгледаат неверојатно, а вкусат многу подобро. Авторот дава идеи како да создадете Француска леб-пита, спањак и рижото, пита од малини и од праска, засладена со канабис. Книгата е голема инспирација за ТВ шоуто “Bong Appetite”.

Edibles By Stephanie Hua

Интересното кајхраната со канабис може да те одлепи многу добро. Оваа книга нуди несекојдневни и вкусни рецепти со канабис, на повеќе нивоа и со свесна доза. Можете дури и да ѓи споделите со мама и баба (соте знаеме дека тие знаат).

The Official High Times Cannabis Cookbook

Најдобрите предлози за предјадења, јадења, десерти, коктели, па дури и празниќни гозби ви го нуди оваа книга на демистифициран и едноставен јазик. Има повеќе од 50 неодоливи рецепти што ќе ве маѓепсат само со еден залок.

*Прочитајте повеќе:

Топ 3 готвачки шоуа со канабис

Leave a Reply