Топ 3 готвачки шоуа со канабис

Ако сте љубители на готвењето и фанови на марихуаната, ние имаме одлични предлози за забавно готвење и по вкусна храна користејќи ја магичната билка ‘канабис’. Нејзиното конзумирање може да биде на многу начини, па затоа избираме да ве поттикнеме да ја испорбате приготвена со највкусните рецепти каде што можете да ги пронајдете на YouTube и Netflix.

Bong Appetit

Оваа ТВ Шоу е за оние кои сакаат да дознаат повеќе за спојот повеѓу врвно, гурманско готвење и готвење со марихуана. Bong Appetit им се допаѓа на гледачите кои се заинтересирани за различните култури на храна, брз разлика дали се исклучително традиционални и богати со историја или врвни и сосема нови во сцената со храна и канабис.
Оргиналната серија Bong Appetit е создадена од Вице Медија на Јутуб, каде што гостуваат значајни готвачи и создаваат елаборант и извонредни оброци со канабис. Домаќин на Abdullah Saeed од неговото создавање во 2016 до 2017 год. или по излагање во првата и вотрата сезона, навистина ја прифати својата ниша и се навали на идејата за производство на алтернативна содржина на готвење. Со епизодата насловена “Ganja Grandma ” и “Smoking Sativa S’Mores” Saeed пристапи со едуциран и со комичен настап, кон шоуто за готвење со марихуана. Многу од гостите во шоуто се исклучително талентирани и високо рекламирани готвачи, што резултираше со мешани вреќи со достапни јадења од кана, исто така создаваат креации што и гледачите можат да се препуштат да ги приготват и на свој начин.

Како една од првите ТВ – емисии за канабис, гледачите можат да учиваат и да го следат растот на серијата со секоја нова сезона која нуди нови и интересни рецепти. Промените во серијата се забележливи, но привлечноста на Bong Appetit останува иста.

Cooking on High

Ова шоу нуди високо совршенство за гледачите кои бараат да гледаат нешто лесно, кратко и можеби по малку смотано.
Шоуто е снимано во 2018 год. и се смета за првп мејнстрим шоу за канабис кое го има на Netflix. Со кратко емитување од само 15 минути по епизода, серијата од една сезона се претставува како брзо шоу, како игра за готвење. Домаќин на шоуто е Josh Leyva, и со секоја епизода имаат по два готвачи кои ги покажуваат своите вештини за готвење со марихуана. Се натпреваруваат да ѓи импресионираат ротирачките славни судии. На крајот од секоја епизода домаќинот, готвачите и судиите разговараат за да дадат целина на епизота, па затоа гледачите се чувствуваат како да се дружат со пријатели.

Cooked with Cannabis

Ако сакате да пробате нови рецепти, повкусни и поинкави тогаш дадете шанса на оваа готвачко шоу кое ги трга на стана класиците. Оние што се надеваат дека ќе научат повеќе за готвењето со марихуана, но и за готвењето по опширно, можат да пронајдат баланс во овој оргинал на Netflix.

Со многу поголема продукција, шоуто превзема многу од модерните конверзации за готвење за што ги препознаваат гледачите, воспоставени со емисии као “Chopped” и “Iron Chef America”. Накратко шоуто претставува тројца готвачи кои се натпреваруваат во серијата со надеж дека ќе ги импресионираат судиите и на крајот ќе освојат награда од 10.000 долари. Исто така судиите го претставуваат шоуто во најдобро светло и со пријатна атмосфера, нудат забава и хумор.

*Прочитајте повеќе:

Топ 3 книги за готвење со канабис

Leave a Reply