Снуп Дог инвестираше во канабис старт-ап во Европа

Рап-могулот Snoop Dogg заедно со неговата компанија Casa Verde од неодамна ја направиja првата инвестиција во канабис компанија во Европа. Станува збор за AceCann, страт-ап компанија која има започнато со работа од 2019та година и се занимава со органски цветови и екстрактирање на масло.