Category

THC

Разлика помеѓу ТHC и CBD

Како расте легалната употреба на канабисот, потрошувачите се повеќе заинтересирани за своите  различни опции. Моментално се откриени повеќе од 100 канабиноиди во конопот од кои најпознати се тетрахидроканабинол (THC) и канабидиол (CBD). CBD– то е...

Што се терпени?

Мирисот и аромата на канабисот се содржани во терпените. Тие претставуваат ароматични состојки на есенцијалните билни масла, а можат ада се најдат и во зачините, овошјето и зеленчукот. Терпените во комбинација со канабиноидите можат да...

15 најпопуларни сорти на канабис во светот

Од голем избор на стреин ќе издвоиме неколку од нај популарните и најконзумираните во денешницата. Оваа листа вклучува сативи, индика и хибриди. Иако секоја недела се појавуваат нови видови, некои видови остануваат легендарни и безвременски.

Тетрахидроканабинол – Сѐ што треба да знаете за THC

Тетрахидроканабинол, познат и како THC, е главна психоактивна компонента на канабисот. THC се ослободува во билката како заштитен механизам на самата билка од штетните зрачења на сонцето поради значителното својство на абсорпција на UV-B светлото...