Category

CBD

Сè што треба да знаете за CBD масло, производство и видови на екстракција на CBD масло, видови на продукти со CBD, како се манифестира канабидиолот во човечкиот систем.

Што е CBD масло? Сè за екстрактот од канабис

CBD масло е кратенка за непсихоактивно масло од канабидиол произведено со екстракт од цветот на канабис, кои најчесто содржи ниски нивоа на THC и високи концентрации на канабидиол (CBD) – еден од најчестите канабиноиди. Законите...

CBD масло за намалување на анксиозност, стрес и подобар сон

Мали дози на CBD доведуваат до смиреност, опуштеност и полесен фокус на сѐ што работите. Уште поистакната е ваквата активност доколку се искомбинира со мелатонин, магнезиум или балзам од лимон.

CBD – Ефективна замена за традиционални лекови

Поради своите лековити својства CBD-то станува многу популарно во медицината. Се смета дека е потенцијален лек за преку 50 медицински состојби, и тој број секојдневно се зголемува. Toa ни го потврдува и се почестото производство...

CBD масло за имунитет – Сѐ што треба да знаете

Имунолошкиот сиситем е еден од најважните автономни телесни системи кој го чуваат човечкиот организам од болести и штетни надворешни влијанија. Овој прилог е за влијанието на CBD маслото на имунитетниот систем на човекот, односно како...

Производство на CBD масло: Најпознати методи на екстракција

Постојат повеќе начини да се изведе екстракцијат на CBD маслото, а секоја од постапките има свои предности и недостатоци. Различните методи на екстакцијата резлично ќе влијаат и на составот и квалитетот на конечниот производ. Исто...

Сè за CBD меки пастили и CBD гуми за џвакање

Денеска се повеќе се популаризира пазарот за CBD, a интересот и опциите се зголемуваат за купувачите. Доколку сакате да испробате CBD, но немате идеја од каде да почнете – една од најновите форми и начини...

Комплетен водич за CBD производи за нега на кожата

Како што расте љубопитноста и заинтираноста за CBD, многу фирми размислуваат како да го додадат во своите продукти за да ги изненадат и поттикнат своите потрошувачи да испорбаат нешто ново. Денеска е многу застапено во...

Разлика помеѓу ТHC и CBD

Како расте легалната употреба на канабисот, потрошувачите се повеќе заинтересирани за своите  различни опции. Моментално се откриени повеќе од 100 канабиноиди во конопот од кои најпознати се тетрахидроканабинол (THC) и канабидиол (CBD). CBD– то е...

Што се терпени?

Мирисот и аромата на канабисот се содржани во терпените. Тие претставуваат ароматични состојки на есенцијалните билни масла, а можат ада се најдат и во зачините, овошјето и зеленчукот. Терпените во комбинација со канабиноидите можат да...

Видови на CBD продукти: масло, капсули и креми

Метод на конзумирање на CBD Популарноста на CBD се зголеми за кратко време, а индустријата се развива паралелно со истражувањата за фамилијата на канабиси. Денеска имаме можност да одбереме различни цвформи на CBD: масло, тинктури,...
1 2